10 abr 2019

BOCATAS SAUDABLES

Hoxe tuvemos unha xornada práctica para aprender a preparar merendas ricas e ademais saudables.

Cada equipo tiña unha táboa coas tarefas asignadas para conseguir finalmente presentar varias elaboracións para o recheo dos bocadillos.

Cociñamos arepas (unhas tortiñas de millo) e tamén usamos boliños de pan (os hidratos de carbono).

Preparamos unha riquísima crema de berros con maionesa e ovos cocidos, tamén tomate relado con aceite.
Outros alimentos disponibles foron: queixo, ovo, xamón cocido, peituga de pavo (proteínas),  leituga, tomate, aguacate, berros cultivados por nós (vitaminas), aceite de oliva (graxas).

Montamos o noso "buffet" con todas as elaboracións preparadas polos distintos equipos e chegou o momento de montar os bocadillos tendo en conta que debían aportar nutrientes de todos os grupos.

Aínda que foi moi, moi traballoso o resultado final foi moi bo. E incluso poidemos convidar aos nenos e nenas de Ed. Infantil - 5 anos que viñan con moito apetito.

Esperamos que estes aprendizaxes sirvan para promover rutinas de alimentación sudable a diario!




No hay comentarios: