O alumnado de 3º preparou dous experimentos relacionados coa temática sensorial.
Fixeron unha exposición teórica e tamén houbo a correspondente posta en práctica.
1.- Colocamos sobre unha mesa 5 vasos con auga (da billa, con gas, con zume de limón, con sal e con azucre)
Cos ollos pechados, como podemos saber cal ten auga da billa?
Describimos o sabor: doce, salgado, …
Saboreamos as cousas grazas as papilas gustativas (que podemos observalas na lingua cunha lupa).
2.- Seca a túa lingua con papel absorbente (de cociña). Coloca un trozo de chocolate sobre a túa lingua.
Podes recoñecer o sabor do chocolate?
Que demostra este experimento?: Que necesitamos a saliva para saborear os alimentos. Para que os alimentos teñan sabor, é necesario que primeiro as substancias químicas que conteñen se disolvan na saliva. Unha vez disoltas, estas substancias químicas poden ser detectadas polos receptores das papilas gustativas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario